Kurs knjigovodstva i preduzetništva

Categories: Kurs knjigovodstva

Ne propustite jedinstvenu priliku da se obučite za jedno od svega nekoliko istovremeno najtraženijih i najplaćenijih zanimanja u Srbiji.

Predavanja kursa knjigovodstva, za tri grupe polaznika, počinju 04., 05. i 13. septembra 2014. godine.

Predavanja će se održavati dva puta nedeljno i to:

 • Utorkom i četvrtkom od 18:00 do 20:30h za grupu polaznika koja na predavanja kreće 04. sept.;
 • Sredom i petkom od 18:00 do 20:30h za grupu polaznika koja na predavanja kreće 05. sept. i
 • Subotom i nedeljom od 09:00 do 11:30 h za grupu polaznika koja na predavanja kreće 13. septembra.

Kurs knjigovodstva traje 46 školskih časova. Jedno blok predavanje traje tri školska časa sa 15 minuta pauze. Ukupno ima 15 dolazaka koji će se realizovati u vremenskom periodu nešto kraćem od dva meseca.

Cena obuke iznosi 12 490 RSD. Moguće je plaćanje u dve odnosno tri rate (ukoliko računamo rezervaciju).

Upis je počeo.

Male grupe polaznika omogućuju interaktivnost u radu i funkcionisanju predavanja kao i individualne konsultacije sa predavačima.

Knjigovodstvo i preduzetništvo

Naš kurs knjigovodstva i preduzetništva je jedna od obuka čiji se polaznici osim prostog knjigovodstva obučavaju i drugim elementima preduzetničkog poslovanja, poput poslova registracije, formalne administracije, praćenja propisa, komunikacije sa nadležnim državnim organima i sl. ali i poslovima vođenja samostalnog biznisa.

kurs-knjigovodstva

Predavanja iz oblasti knjigovodstva nisu bazirana na učenju uz knjigovodstveni softver, već na tzv. ručnom knjiženju, gde polaznik ispred sebe ima preglednu poslovnu knjigu, te se nakon takve obuke lako prilagođava bilo kojem softverskom rešenju. Ovo je stavka koja naš kurs knjigovodstva čini jedinstvenim i drugačijim od drugih.

Posebno naglašavamo pogodnost da će svaki polaznik imati i dodatnu literaturu, skripte iz kojih će moći da se podseti i/ili nauči više nego na samom predavanju.

KURS KNJIGOVODSTVA – ŽELITE DOBAR I DOBRO PLAĆEN POSAO?!

San svakog čoveka je da ima dobar i dobro plaćen posao. Jedan od njih je posao knjigovođe! Naime, prema statističkim podacima (NSZ i RZS, FORBES) knjigovođa je jedno od najtraženijih i najplaćenijih zanimanja u Srbiji. Takođe, podaci sa Infostud-a govore da su najtraženiji poslovi u oblastima informacionih tehnologija, elektrotehnike, ekonomije i knjigovodstva…

Kurs knjigovodstva je dobar izbor!

Prilagodite svoje poslovne sposobnosti zahtevima tržišta radne snage i postanite zapošljiv kadar u vremenima u kojima se tek očekuje povećanje stope nezaposlenosti.

ZAŠTO KURS KNJIGOVODSTVA?!

Kurs knjigovodstva? – Zato što je knjigovođa (pored programera, IT stručnjaka, građevinara i sl.) jedno od trenutno i dugoročno najtraženijih i najplaćenijih zanimanja u Srbiji i što bez obzira na nezaposlenost, usled nedostatka stručnog kadra u ovoj oblasti postoji visoka tražnja za ovim kadrovima.

Najsigurnije i najisplativije je uvek ulagati u sebe. Odgovarajuće kvalifikacije, znanja i veštine mogu pomoći u trci za dobrim poslom i pristojnom platom, kao komparativna prednost u odnosu na druge kandidate koji konkurišu za posao.

 

Kurs knjigovodstva i preduzetništva podrazumeva:

 • Osposobljavanje za samostalno vođenje poslovnih knjiga po sistemu prostog knjigovodstva.
 • Predavanja u prijatnom ambijentu i podsticajnoj atmosferi, kreativne i inovativne metode nastave.
 • 46 školskih časova predavanja u vremenskom periodu od nešto više od dva meseca.
 • Literaturu tj. skripte za lakše praćenje predavanja, učenje i pripremu završnog ispita u elektronskoj formi.
 • Konsultacije sa predavačima u toku i posle programa obuke.

  Plan i program kursa knjigovodstva pogledajte ovde >>>

 

Prijave i rezervacije  za kurs knjigovodstva su u toku. Nastava počinje već od 04. septembra 2014. godine.

 

Šta je sistem prostog knjigovodstva i zašto ne dvojno knjigovodstvo?!

Za neupućene, prosto knjigovodstvo moglo bi da se definiše kao jednostavnije tj. uprošćenije od onog drugog… Ipak, nije baš tako. Prosto knjigovodstvo uistinu jeste nešto „prostije“ od dvojnog ali ne toliko koliko se stiče utisak kada laički razmišljamo o ovim pojmovima. Reč je zapravo o dva različita načina vođenja poslovnih knjiga. „Prosto“ je namenjeno preduzetnicima a „dvojno“ privrednim društvima. Međutim, naglašavamo da preduzetnici, ukoliko tako hoće, mogu poslovne knjige da vode i po sistemu dvojnog knjigovodstva ali ne i obrnuto tj. privredna društva ne mogu, ukoliko bi tako hteli, da vode knjige po sistemu prostog knjigovodstva.

Kada je pak odnos preduzetnici – privredna društva u pitanju, odnos brojnosti i zastupljenosti u privredi je daleko u korist prvih. Drugim rečima, oblik organizovanja privrednih subjekata „PR“ ili „Preduzetnik“ je daleko zastupljeniji u odnosu na oblik organizovanja – pravne forme „D.O.O.“, „A.D.“, „O.D.“ i „K.D.“.

Zašto se kurs knjigovodstva onda oslanja na prosto knjigovodstvo?!

Zato što je naš kurs knjigovodstva namenjen početnicima za koje na osnovu stečenih iskustava smatramo da je bolje i korisnije da startuju na ovaj način. Vodimo brigu o svojim polaznicima. Nije problem organizovati i nastavu iz dvojnog knjigovodstva ali smatramo da nečiji „prvi koraci“ treba da budu sigurni (bezbedni) i stabilni kao kod deteta koje uči da hoda. Ako padne i na taj način doživi šok, neće prohodati još dugo vremena…

Zašto je prosto knjigovodstvo bezbednije za početnike?

Svaka greška (u pravom smislu te reči) u knjigovodstvu se zove prekršaj a za svaki prekršaj se plaća kazna! (po narodnoj poslovici „svaka škola se plaća“). Ipak kazne za prekršaje nikada nisu jeftine i niko ih ne želi… Ukoliko se bavite knjigovodstvom za preduzetnike – prostim knjigovodstvom, prilika za prekršaje će biti manje a kazne za iste su višestruko blaže (niži iznosi) nego za pravna lica tj. privredna društva (zakonska kaznena politika).

Kad „porastete“ usudićete se da se bavite se i dvojnim knjigovodstvom a za to vam neće biti potrebne nekakve posebne obuke i programi tj. razlika nije korenska i nećete morati da krećete ispočetka jer je većina stvari (osim samih poslovnih knjiga) ipak identična. Npr. obračuni zarada, poreski sistem i sl.

Ako ste pak mislili da knjigovođa samo „knjiži“ odnosno „vodi poslovne knjige“, prevarili ste se! Takvi se najčešće nazivaju „operateri“ koji imaju svoje predpostavljene koji se zovu „knjigovođe“ (iako ne rade na samom unosu i obradi podataka npr, izrada kalkulacija i sl.). Knjigovođa može da bude i kontrolor tog procesa i na taj način se više posveti drugim, podjednako važnim poslovima koje podrazumeva njegov posao a što klijenti očekuju od njega.

vizual-kurs-knjigovodstva

Kurs knjigovodstva bez računara i programa za vođeje poslovnih knjiga

Ili „Zašto smo stavke iz naslova izbacili iz programa obuke?“

Takođe, na osnovu stečenih iskustava (paralelnih obuka) došli smo do računice i zaključka da polaznici kurs knjigovodstva bolje nauče „zanat“ ako ga uče sa razumevanjem i logikom odnosno ako za svaku operaciju umesto klika na „Enter“ moraju da uključe moždane vijuge. Polaznici kursa knjigovodstva obučeni po ovom principu na testiranju su pokazali viši stepen znanja i samouverenosti za razliku od istih koji se više oslanjaju na softver i koji su u tom smislu „hendikepirani“ tj. „zavisni“ od softvera za knjigovodstvo a upravo je on taj koji ih ograničava u svetu pronalaženja zaposlenja iz razloga što različite firme i agencije za knjigovodstvo koriste različite spftvere – programe za vođenje poslovnih knjiga koji se, od slučaja do slučaja, razlikuju u znatnoj meri i principima funkcionisanja i u najvećoj vežini slučajeva nisu međusobno kompatibilni.

Iz ovog razloga važno je da „prevaziđete“ problem softvera i pozicionirate se „iznad“ njega tj. postanete prilagodljivi bilo kom softverskom rešenju.

 

Vi ste na potezu! Neka Vaš sledeći korak po završetku čitanja ovog teksta bude poziv (ali ne da zakažete svoje mesto u grupi) nego da se raspitate o svemu što Vas interesuje i što Vam je ostalo nejasno.
Takođe, predlažemo da posetite zvanični sajt naše Škole knjigovodstva www.skolaknjigovodstva.com i detalnjo se informišete o tome kako izgleda plan i program kursa knjigovodstvakako izgleda nastava, kakva Diploma se izdaje po završetku kursa i sl.

Svakako posetite i oficijelni sajt Škole knjigovodstva i preduzetništva i na njemu pogledajte aktuelnu ponudu sa instrukcijama za prijavu i rezervaciju termina.

Kontakt info:

Tel: 011/2438-415 ili 063/370-428
E-mail: info@skolaknjigovodstva.com
Web sajt: www.skolaknjigovodstva.com
Adresa sedišta: Beograd, Makenzijeva 32 (Slavija), radnim danima od 08:00 do 14:00 časova.

Dobrodošli!

NAPOMENE:

 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, postoji mogućnost spajanja dve grupe polaznika (koje će nastavu pohađati radnim danima) u jednu grupu. Verovatnoća da će se ovo dogoditi je minimalna.
 • Organizator kursa zadržava pravo promene datuma početka kursa ili pojedinih predavanja. Takođe, verovatnoća da će se ovo dogoditi je minimalna.

Author: Miroslav Bronzić

http://www.bronzic.com/about/